Fruit: Alibertia edulis (Alibertia)

Algemeen De alibertia is een niet-winterharde, tweehuizige en bladhoudende boom of struik die 4 meter hoog kan worden en bloeit met enkelvoudige witte vrouwelijke of trossen witte mannelijke bloemen gevolgd door gelige tot bruine vruchten. By João Medeiros - Alibertia edulis, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=20439527 - By João Medeiros - Alibertia edulis, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=19908412 Opkweken De alibertia zou hij bij ons als kuipplant kunnen worden opgekweekt. Gebruik kuipplantengrond of een mengsel van 60 % potgrond 30 % grof metselzand en 10% leem. Overwinter de plant van medio oktober tot medio mei bij 5 - 10°C. ’s Zomers op een beschutte en zonnige plek plaatsen. Bemesten van maart t/m augustus. Vermeerdering door zaaien. Rassen: Snoeien Onbekend Oogsten Onbekend Gebruik Alibertia wordt vers gegeten of verwerkt in desserts of tot jam, sap en ijs.
PARI-DAEZA De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof © Pari-daeza
Planten en tuinwerk Planten en tuinwerk
Pari-daeza
De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof

© Pari-daeza

Fruit: Alibertia

edulis (Alibertia)

Algemeen De alibertia is een niet-winterharde, tweehuizige en bladhoudende boom of struik die 4 meter hoog kan worden en bloeit met enkelvoudige witte vrouwelijke of trossen witte mannelijke bloemen gevolgd door gelige tot bruine vruchten. By João Medeiros - Alibertia edulis, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=20439527 - By João Medeiros - Alibertia edulis, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=19908412 Opkweken De alibertia zou hij bij ons als kuipplant kunnen worden opgekweekt. Gebruik kuipplantengrond of een mengsel van 60 % potgrond 30 % grof metselzand en 10% leem. Overwinter de plant van medio oktober tot medio mei bij 5 - 10°C. ’s Zomers op een beschutte en zonnige plek plaatsen. Bemesten van maart t/m augustus. Vermeerdering door zaaien. Rassen: Snoeien Onbekend Oogsten Onbekend Gebruik Alibertia wordt vers gegeten of verwerkt in desserts of tot jam, sap en ijs.